Naložené pikantní cibulky pro večerní mlsání

Co budete potřebovat?
Samozřejmě drobné cibulky. Na kilo cibulek postačí asi 8-10 chilli papriček (dle chuti) a špetka kyseliny citronové. Je třeba také připravit nálev. Do půllitru vody přijde 1 dcl octa, lžičku soli, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko a asi 50 gramů cukru. 


Jak na to? 
Vodu zamíchejte s octem, cukrem, solí a kořením. Koření dávejte dle uvážení, obecně však stačí pár kuliček nového koření a dva tři lístky bobového listu. Vodu musíte míchat, dokud se nerozpustí cukr, poté nechte převařit. Až nálev projde varem, odstavte ho z plotny a nechte vystydnout. 
Cibulky mezitím vložte do hrnce s vlažnou vodou a s kyselinou citronovou. Poté na plotně ohřívejte asi dvě minuty Následně sceďte a propláchněte. Papričky můžete nechat celé, nakrájet na půlky nebo na drobno, záleží zcela na vás. 
Poté papričky i cibulky dejte do sklenice a zalijte nálevem. 
Sterilujte 25 - 30 minut při teplotě 85 stupňů.