Připravte si domácí bylinkovou sůl

Co vše do bylinkové soli dát? To je jen a jen na vás. Hodí se sušený česnek (i medvědí), bazalka, majoránka a pokud chcete sůl ostřejší, tak můžete přidat i trochu chili. Přidat můžete třeba také rozmarýn nebo tymián. Bylinky pak nasekejte v mixéru a poté přidejte sůl. Ideálně půl napůl s bylinkami. Sůl můžete použít klasickou, vhodnější však bude mořská nebo himalájská sůl. 

Poté už vše stačí nasypat do skleničky nebo sáčku a je hotovo. Pokud sůl připravujete jako dárek, nezapomeňte sáček či skleničku ještě popsat, aby obdarovaný věděl, co je obsahem. 

TIPY pro vás:

* Pokud nechcete všechny bylinky míchat dohromady, můžete namíchat různé druhy soli. Jednu jemnější, druhou ostřejší. Kreativitě se meze nekladou. 

* Náš popis předpokládá, že máte bylinky již nasušené, lze však také vyrobit sůl z čerstvých bylinek. Ty nejprve nasekáte, smícháte se solí a poté teprve společně sušíte. Vůně je pak ještě intenzivnější.