Užijte si víkend se skvělými burgery

Co všechno budete potřebovat na 1 burger?

1 bulka

1 steak z mletého hovězího masa

plátek slaniny

plátek cheddaru

ledový salát

rajče

červenou cibuli

mojonéza

kečup

 

Pokud chcete připravit opravdu skvělé burgery, je vhodné mít tučnější maso. Dobrá je například kombinace zadního hovězího a hovězího krku. Maso stačí umlít nahrubo a dochutit pouze solí a pepřem. Vhodné je nechat ho nějaký čas odležet, než s ním budeme dále pracovat.

V mezičase si můžeme připravit karamelizovanou cibulku. Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme na pánvi másle. Až cibulka změkne, přidáme dvě lžíce třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme dvě lžíce tmavého balsamica a necháme povařit pár minut.

Pak už se můžeme pustit do samotného grilování. Nejprve na rozpálený gril položíme rozkrojenou bulku a slaninu. Poté vedle také maso, které grilujeme asi 4 – 5 minut z každé strany. Po otočení masa na něj můžeme navrstvit cibulku, cheddar a slaninu.

Na spodní část bulky rozetřeme kečup a majonézu, poté položíme ledový salát a rajčata. Na rajče pak maso s cibulkou a sýrem. Dipem můžeme potřít i vrchní díl bulky.

Pak už nezbývá než popřát dobrou chuť a skvělý gurmánský zážitek.